فرهنگ و هنر

چهره‌های پنهان روابط اسرائیل با جهان در یک کتاب / اطلس روابط اسرائیل با کشورهای دیگر منتشر شد

به گزارش خبرآنلاین، در روزگاری که مناسبات دیپلماتیک و امنیتی رژیم صهیونیستی در نقاط مختلف جهان هر روز شکل پیچیده‌تری به خود می‌گیرد و گسترش نفوذ تل‌آویو در مناطق راهبردی، چالشی مستمر برای امنیت منطقه‌ای و منافع ایران و جبهه مقاومت محسوب می‌شود، مطالعه دقیق، تحلیلی و مستند درباره ابعاد و شبکه‌های این روابط از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

در همین راستا، کتاب «اطلس روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و جهان» با تألیف و تدوین محمدمهدی تجریشی، محمدمحسن فایضی و همکاری گروهی از پژوهشگران، توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است. این کتاب در قالب یکی از عناوین مجموعه «رنج تو جاری‌ست» به بررسی جامع و چندوجهی مناسبات رسمی و غیررسمی اسرائیل با کشورهای مختلف در چهار قاره می‌پردازد؛ رویکردی راهبردی که هدف آن نه‌فقط مستندسازی، بلکه شناخت شبکه‌های نفوذ، ساختارهای پنهان و پیوندهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای رژیم صهیونیستی با دیگر دولت‌هاست.

مؤلفان بر این باورند که «جبهه مقابل» در معادله مقاومت، صرفاً اسرائیل نیست، بلکه مجموعه‌ای پیچیده از بازیگران جهانی به رهبری آمریکا و شبکه صهیونیسم بین‌الملل است. اطلس پیش‌رو با این نگاه راهبردی، جورچینی است که می‌کوشد تصویری همه‌جانبه از این نبرد اطلاعاتی و ژئوپلیتیکی ارائه دهد.
عملیات‌های وعده صادق 1 تا 3 فقط شروع یک جریان مبارزه مستقیم با جبهه یهود بین‌الملل و خط مقدمش اسرائیل بود که پس از اجرای آن‌ها، جبهه مقاومت به رهبری ایران وارد مرحله جدیدی از تاریخ مقاومت ضداستکباری خود شد. تیم طراحی و تدوین اطلس پیش رو در گفت‌وگو با خبرآنلاین، با یادآوری این موضوع می‌گویند ادامه کار مبارزه، حساسیت و دقت بالایی می‌خواهد و باید دانست جبهه مقابل، فقط اسرائیل خوار و ضعیف‌شده نیست که آمریکا از آن حمایت کند. بلکه جبهه‌ای که ایران با آن رو در روست؛ صهیونیسم بین‌الملل، قدرت‌های غربی و در راس‌شان آمریکا است.

«اطلس روابط رژیم صهیونیستی» بر اساس همین شناخت، جورچینی است که میدان وسیع مقابله با صهیونیسم و ابعاد متنوع و تفکیک‌ناپذیر آن را براساس اولویت های جغرافیایی از دید ایران و جبهه مقاومت به تصویر می‌کشد.

مولفان و گردآورندگان مطالب این اطلس می‌گویند یکی از موارد اهمیت مطالعات اسرائیل، تعبیری است که خود رژیم صهیونیستی و کشورهای مقصد از روابط با اسرائیل، شکل و ابعاد نفوذش بیان می کنند؛ یک کوه یخ که فقط نوک و 10 درصد آن پیداست و 90 درصدش زیر آب پنهان است. کشف و شناخت ابعاد مختلف این مساله، از دشواری‌های اساسی چنین پژوهشی عنوان شده است.

بر همین اساس، هدف نویسندگان و تدوین کنندگان «اطلس روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و جهان»، زمینه‌یابی و شناخت کشورها، مناطق و سطح نفوذ رژیم جعلی اسرائیل در آن‌ها و روابط دوسویه رسمی و غیررسمی‌شان در ابعاد مختلف بوده تا شبکه‌های اصلی از افراد و سازمان‌ها و نهادهای دولتی و خصوصی شناسایی شوند و پیشبرد استراتژی‌های، ضربات کاری به اسرائیل یا تضعیف و انهدام این شبکه‌ها و قطع شریان‌های حیاتی رژیم صهیونیستی، تسهیل شود.

اطلس پیش رو از 4 بخش اصلی تشکیل شده که عبارت‌اند از «غرب آسیا»، «شبه قاره و آسیای مرکزی»، «آفریقا» و «آمریکای لاتین».

بخش اول شامل این فصول است: «عربستان: سیر سعود و صهیون»، «بحرین: از پیشگامان تطبیع»، «امارات: شریان تقویتی رژیم از خلیج فارس»، «ترکیه: شریک دزد و رفیق قافله»، «جمهوری آذربایجان: دنبالچه رژیم در شمال»، «ارمنستان و گرجستان: دور و نزدیک رژیم در قفقاز»، «اردن: سپر محافظ رژیم»، «بلندی‌های جولان: مهم‌تر از آنچه از نظر می‌گذرد»، «شرق مدیترانه (دریای شام): محل رقابت‌های شطرنجی»، «قبرس: پل انرژی رژیم به اروپا».

دومین بخش «اطلس روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و جهان» هم که درباره کشورهای «شبه قاره و آسیای مرکزی» است، این عناوین را شامل می‌شود: «هند و اسرائیل: داستان شبه قاره‌ای معمر و رژیمی محقر»، «پاکستان: دوپهلویی ممتد با رژیم و بی‌رژیم»، «آسیای میانه: هم فرصت هم تهدید هم برای ایران هم برای رژیم».

در بخش سوم که «آفریقا» شامل این مطالب است: «مصر: از سردمداری مبارزه تا افول جایگاه»، «الجزایر: از مبارزه با استعمار تا پایداری در مودت با فلسطین»، «مراکش: در میانه مثلث سعودی آمریکا و رژیم صهیونیستی»، «نیجریه: بزرگ‌ترین اقتصاد آفریقا در کانون توجهات قدرت‌های شرق و غرب»، «سودان: ملغمه بحران‌ها زمین فرصت‌ها و سوءاستفاده‌ها»، «آفریقا: شاخ و شرق آفریقا و کنگوی کینشاسا».

«آمریکای لاتین» به‌عنوان چهارمین بخش کتاب هم دربرگیرنده 2 فصل «آمریکای لاتین: تاریخی از کشاکش استعمار و مقاومت» و «آرژانتین: صهیون ثانی، از طرح هرتسل تا امروز پاتاگونیا».

در قسمتی از این کتاب می خوانیم: بر اثر سیاست خارجی تهاجمی دولت ترکیه، ظهور کرونا ویروس، تغییرات اقلیمی شدید و … فشار بسیار سنگینی بر اقتصاد ترکیه و شهروندان این کشور وارد شده که حتی تامین سوخت و نان برای آنان را سخت کرده است. داده‌های آماری معتبر تا قبل از جنگ اوکراین 2022 نشان می دهد که نرخ تورم ترکیه نزدیک به 85 درصد شده که طی دو دهه اخیر بی سابقه بوده و پیامدهای جنگ اوکراین می تواند نرخ تورم ترکیه را به شدت افزایش دهد.

فشار سنگین اقتصادی بر دولت و شهروندان ترکیه که پیامدهای دخالت نظامی و سیاسی ترکیه در سایر کشورها در قالب الگوی سیاستگذاری تهاجمی است، با بحران اوکراین تشدید شده و امیدهای ترکیه برای بهبود شرایط اقتصادی به خصوص در حوزه گردشگری و توریسم را بر باد داده است.

سفر هرتسوگ به ترکیه نقطه عطف روابط تجاری

نقطه عطف روابط اقتصادی رژیم ترکیه در سال‌های اخیر، سفر هرتسوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به آنکارا و دیدار با اردوغان در سال 2022 بود. سفری که چند روز قبل آن هیئتی متشکل از بیش از 100 تن از بازرگانان ارشد ترکیه برای دیدار با همتایان اسرائیلی خود وارد تل آویو شدند و یادداشت تفاهم همکاری بین مجمع صادرکنندگان ترکیه و فدراسیون اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی اسرائیل امضا شده است. در این رویداد که در هتل دیوید اینترکانتیننتال در تل آویو برگزار شد، ارقامی منتشر شد که نشان می دهد تجارت ترکیبی اسرائیل و ترکیه در سال 2021 با 35 درصد افزایش از 4.9 میلیارد دلار در سال 2020 به 6.7 میلیارد دلار رسیده است.

گوله اسماعیل، رئیس مجمع صادرکنندگان ترکیه، و اوریل لین رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی بین المللی اسرائیل، این تفاهم نامه را به نمایندگی از سازمان های خود امضا کردند.

پس از این توافق نامه وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه ای عنوان کرد بازگشایی دفتر وابسته اقتصادی در استانبول بر حدود 1540 شرکت اسرائیلی که در حال حاضر به بازار ترکیه صادرات دارند، تاثیر می گذارد و به تقویت عملیات تجاری آن ها در این بازار کمک می کند. ترکیه چهارمین شریک تجاری مهم در اقتصاد اسرائیل و پنجمین مقصد مهم صادراتی در سال 2021 بوده است.

این اطلس با 820 صفحه مصور رنگی، شمارگان 100 نسخه و قیمت 1 میلیون و 800 هزار تومان منتشر شده است. 
 

5959

خبرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا