افزایش ۸ برابری حملات سایبری/ ایران در جمع اهداف اصلی تهدیدات دیجیتال
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به رشد چشمگیر حملات سایبری به زیرساختهای ایران اعلام کرد که در سالهای اخیر حجم این حملات به ۷ تا ۸ برابر گذشته رسیده و کشور را به یکی از اهداف اصلی تهدیدات سایبری در جهان تبدیل کرده است.
به گزارش اکوایران، محمدامین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به افزایش چشمگیر حملات سایبری به ایران، اعلام کرد: حجم حملات سایبری به کشور حدود سه سال پیش، سه برابر قبل از آن شده بود و در سال 1401 و نیمه اول سال 1402 نیز رشدی چندبرابری داشته است.
او ادامه داد که بر اساس آمارهای موجود، این حملات در مقایسه با سالهای پیشین به 7 تا 8 برابر افزایش یافته و ایران را در زمره یکی از پرهدفترین کشورها در حوزه تهدیدات سایبری قرار داده است. هرچند کشورهای دیگر مانند ایالات متحده نیز با نقاط ضعفی در سیستمهای عملیاتی و بانکی خود مواجهند، اما آمار حملات به ایران زیاد است.
آقامیری با بیان اینکه ما جزو کشورهایی هستیم که کشورهای دیگر علاقهمندند پیمان متقابل امنیت سایبری را با ما ببندند، گفت: این به خاطر تجربه این چند ساله است که شاید یکی از بیشترین حملات به ما صورت گرفت. به محض اینکه اتفاقی میافتد، تیمهای کشور میروند در آن جا مستقر میشوند، ارزیابی و آسیبشناسی میکنند.
ماجرای هک شدن بانک سپه چه بود؟
بنا به گزارش تسنیم، او درباره افشای اطلاعات بانک سپه اعلام کرد: تقریباً بعد از سه روز تیمهای بررسی متوجه شدند که سیستم بانکی هک نشده و سرقت اطلاعات بوده است. نهادهای امنیتی با توجه به وظایف خود، درگیر موضوع شدند و همین امروز هم من پیگیری کردم و متوجه شدم به نتایج خوبی رسیدند و قرار شد که خودشان اعلام کنند.
دهم فروردین ماه بود که گروه هکری Codebreakers ادعا کرد که اطلاعات ۴۲ میلیون مشتری بانک سپه را در اختیار دارد و به دلیل همکاری نکردن مدیران این بانک، اطلاعات ۲۰ هزار مشتری حقیقی و حقوقی را منتشر خواهد کرد.
اما اندکی بعد رضا همدانچی، رئیس اداره کل روابطعمومی بانک سپه در گفتوگو با فارس ادعای هک شدن این بانک را تکذیب کرد و گفت: این ادعا از اساس کذب است و سیستمهای بانک سپه غیرقابل هک و نفوذ هستند.
به گفته او، سیستمهای این بانک ارتباطی به اینترنت ندارد و کاملاً بسته هستند. همدانچی افزود: تاکنون هیچگونه هک و نفوذی به سیستمهای بانک سپه صورت نگرفته است. این ادعاهای کذب با هدف تشویش اذهان عمومی صورت میگیرد و مشتریان بانک سپه از این نظر خیالشان راحت باشد.
این گروه هکری در ادامه ادعا کرده بود که بیش از ۱۲ ترابایت داده شامل اطلاعات مالی، هویتی و سکونتی ۴۲ میلیون مشتری بانک سپه ایران را از سال ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴ هک کرده و قصد دارد آنها را به فروش برساند. طبق ادعای این گروه، اطلاعات بانکی افراد نظامی هم در اطلاعات هکشده قرار دارد.
منبع اکو ایران