بانک مرکزی فعالیت بانکها را در ابعاد مختلف محدود میکند/ ایران اقتصاد و زیرساخت پیشرفتهای ندارد
پنل نیازسنجی سختافزاری در اکوسیستم مالی و بانکی در رویداد توسعه زیرساخت دیجیتال به میزبانی کارخانه نوآوری رسانه راهکار در محل کتابخانه ملی در تاریخ ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
در این پنل محمدرضا جمعی مدیرعامل نبضافزار، رسول لطفی معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن، بهزاد صفری معاون فناوری اطلاعات بانک سپه و رضا قربانی مدیرعامل کارخانه نوآوری رسانه راهکار حضور داشتند.
فرسودگی زیرساخت زمینه بحرانی در آینده است
توسعه زیرساخت در ایران دچار کمتوجهی سازمانیافتهای شده است. این کمتوجهی میتواند در آینده محل آسیبها یا بحرانهای جدی باشد. بحرانهایی که عموم مردم را درگیر خود خواهند کرد.
مساله از آنجایی آغاز شد که از سالها قبل تبلیغات در جهت توسعه اقتصاد دیجیتال به کار گرفته شد و تجارت الکترونیک و اقتصاد دیجیتال با سرعت فزایندهای شروع به رشد کردند. این حرکت در ذات خود ایرادی ندارد. مساله آنجایی ظاهر میشود که تحول دیجیتال بدون در نظر گرفتن اساس و زیرساخت این توسعه صورت گرفته است.
هدف از برگزاری این رویداد رسیدن به همین شناخت عمومی بود. همفکری در این عرصه برای رسیدن به یک راهکار. زیرساخت دیجیتال کشور، میزکار کسب و کارها و بسیاری از فعالیتهای روزمره مردم را پیریزی میکند.
رویداد زیرساخت دیجیتال با بسط و گسترش همین دغدغه در بین فعالان اکوسیستم استارتاپی و اشخص یا گروههای برجسته در اقتصاد دیجیتال کشور برگزار شد.
عدم توجه به نوسازی و تامین زیرساخت دیجیتال، میتواند زمینه بحرانی گسترده باشد. بحرانی که حالا در صنعت برق شاهد آن هستیم. زیرساختی که فرسوده شده و توان پاسخگویی به نیاز کشور را ندارد. مساله نوسازی، در تمام ابعاد خود مورد بحث است؛ نه فقط زیرساخت دیجیتال.
زیر ساخت کشور ما مثل اقتصاد ماست/ ما اقتصاد و زیرساخت پیشرفتهای نداریم
رسول لطفی معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن بعد از طرح مساله، نظر خود را بیان کرد:
زیر ساخت کشور ما مثل اقتصاد ماست. ما نمیتوانیم بگوییم که اقتصاد پیشرفتهای داریم. این دو در ارتباط مستقیماند. ما زیرساخت پیشرفتهای نداریم و این زیرساخت نمیتواند پاسخگوی نیاز فعلی ما باشد. البته اگر بخواهیم که استاندارد باشیم زیرا که در حالت غیراستاندارد، کار کردن ادامه دارد.
بانک مرکزی در ابعاد مختلف محدودیت ایجاد میکند
معاون فناوری اطلاعات بانک مسکن، در اشاره به این موضوع که بانک مرکزی چگونه با تصمیمات خود، محدودیتهایی در اکوسیستم بانکی ایجاد میکند گفت:
من این مثال را قبلا هم زدهام؛ بانک مرکزی به شما میگوید -مثلا- این لیوان را تولید کن و شما اگر تولیدکننده نوع دیگری باشید در نهایت باید از ایران بروید.
بانک مرکزی ابعاد محدودیتی زیادی در حوزه بانک ایجاد کرده است. رگولاتور شکل بیزنس شما، نحوه آن و ابزار شما را تعیین میکند. این رفتار رگولاتور به صورت اتوماتیک نیروی نخبه بانکها را حذف میکند.
ما میتوانستیم در اقتصاد تحرک ایجاد کنیم اما زیر ساخت نداریم
لطفی در پاسخ به این پرسش که راجع به چه مسالهای حسرت میخورد، گفت:
شما متوجه هستید که ما در بانک مسکن چقدر وام میدهیم. ما قبلا این پیشنهاد را دادیم که وام مصالح بدهیم. بدین ترتیب کسب و کارهای مربوط و این زنجیره را به تحریک بیاندازیم. اما متاسفانه زیرساخت چنین پروژهای را نداشتیم. این یکی از حسرتهای من است.
موضوعات مطرح شده در این پنل خود دارای بحث جداگانهای هستند که در گزارشهای مجزا به آن پرداخته خواهد شد. این تنها بخشی از پنل تخصصی نیازسنجی سخت افزاری در اکوسیستم مالی و بانکی کشور از رویداد توسعه زیرساخت دیجیتال بود.
اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارتنیوز بخوانید.
منبع تجارت نیوز