6 فواید بی نظیر خیار/ خوردن خیار به این افراد توصیه نمی شود
اگرچه اکثر مردم خیار را در خانواده سبزیجات و صیفی جات قرار می دهند، اما این ماده غذایی نوعی میوه به حساب می آید.
به گزارش پایگاه خبری تیترچی، با وجود اینکه اکثر مردم خیار را در خانواده سبزی ها و صیفی جات قرار می دهند، اما این ماده غذایی نوعی میوه به حساب می آید. میوه ای بسیار مغذی و آبدار.
Isnet نوشت: این میوه منبع خوبی برای تامین آب بدن است و از آنجایی که کالری، چربی، کلسترول و سدیم کمی دارد، برای بدن بسیار مفید است.
فواید خیار چیست؟
به گفته Veriwell Health، فواید این میوه از آبرسانی گرفته تا کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها و همچنین سلامت پوست است.
تامین آب
خیار با داشتن 96 درصد آب رقیب کاهو در تامین آب بدن است. بنابراین منبع بسیار خوبی برای تامین آب است.
دریافت آب کافی برای سلامتی شما حیاتی است، زیرا آب:
– دمای بدن را تنظیم می کند
– مفاصل را نرم نگه می دارد
– از عفونت جلوگیری می کند
– مواد مغذی را به سلول ها می رساند
– به حفظ عملکرد صحیح اندام ها کمک می کند
– به خواب بهتر کمک می کند
– حافظه و خلق و خو را بهبود می بخشد
سلامت استخوان
محتوای بالای ویتامین K در خیار این میوه را به منبعی عالی برای سلامت استخوان تبدیل می کند. مطالعات نشان می دهد که سطوح پایین این ویتامین در بدن با میزان بالای شکستگی استخوان همراه است.
خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید
خیار حاوی پلی فنول هایی به نام “لیگنان” است. پلی فنل یک ترکیب گیاهی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. این ترکیبات گیاهی مزایای بسیاری برای سلامت بدن از جمله کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها دارند.
متخصصان دریافته اند که مصرف لیگنان در افراد یائسه مبتلا به سرطان سینه به میزان قابل توجهی مرگ و میر ناشی از این بیماری را در این افراد کاهش می دهد.
همچنین برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف لیگنان ها با کاهش خطر ابتلا به سرطان های دیگر مانند سرطان مری، سرطان معده و سرطان روده بزرگ مرتبط است.
سلامت قلبی عروقی
خیار حاوی فلاونوئیدها یا مواد مغذی گیاهی است که برای سلامت قلب مفید است. متخصصان دریافته اند که فلاونوئیدها به دلیل خواص زیر خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند:
– آنتی آتروژن (جلوگیری از تشکیل پلاک در عروق خونی)
– ضد ترومبوز (جلوگیری از لخته شدن خون)
– آنتی اکسیدان (جلوگیری از آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد)
کنترل قند خون
بر اساس یافته های پزشکی، خیار خاصیت ضد قند خون دارد، به این معنی که میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. افراد مبتلا به دیابت در تنظیم عملکرد انسولین و قند خون مشکل دارند. خیار یکی از مکمل های غذایی برای افراد مبتلا به دیابت است که به تنظیم قند خون کمک می کند.
ضد التهاب
خیار و پوست آن به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد معمولا به صورت موضعی روی پوست استفاده می شود.
برش های خیار همچنین برای کاهش پف چشم و رفع آفتاب سوختگی استفاده می شود، زیرا این میوه تحریکات ناشی از آفتاب سوختگی را تسکین می دهد و پوست را خنک می کند و ورم را کاهش می دهد.
ارزش غذایی خیار
به گزارش ایندیپندنت، اگرچه خیار عمدتاً از آب تشکیل شده است، اما مواد مغذی زیادی نیز دارد و البته کالری آن نیز بسیار کم است.
هر خیار حاوی 45 کیلو کالری، 2 گرم پروتئین، 11 گرم کربوهیدرات، 1.5 گرم فیبر، 48 میلی گرم کلسیم، 39 میلی گرم منیزیم، 72 میلی گرم فسفر، 442 میلی گرم ویتامین C، 8 میلی گرم پتاسیم، 442 میلی گرم، 8 میلی گرم پتاسیم و 4 میلی گرم است. ویتامین K و 5 گرم شکر. .
چه کسانی باید از خوردن خیار اجتناب کنند؟
خوردن خیار فواید زیادی دارد، اما برخی ممکن است به دلایل مختلف نتوانند خیار بخورند:
– مشکلات گوارشی
مصرف خیار در برخی افراد باعث ایجاد گاز در معده یا سوء هاضمه می شود. اگر سندرم روده تحریک پذیر یا سایر بیماری های گوارشی دارید، مراقب خیار باشید.
– اختلال لخته شدن خون
اگر اختلال انعقاد خون دارید یا داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید از خوردن زیاد خیار خودداری کنید، زیرا غذاهای غنی از ویتامین K ممکن است با رقیق کننده های خون تداخل داشته باشند.
– آلرژی
اگر تب یونجه یا رینیت آلرژیک دارید، ممکن است در اثر خوردن خیار مستعد ابتلا به سندرم آلرژی خوراکی باشید. سندرم آلرژی دهان نوعی حساسیت غذایی است که در اثر واکنش به خوردن برخی غذاها مانند میوه ها، دانه ها و سبزیجات ایجاد می شود و اغلب با التهاب مخاط بینی همراه است.
در هر صورت خواص این میوه پر آب کم نیست. با خوردن روزانه خیار می توانید بدن را هیدراته کنید و همچنین مقداری ویتامین های مورد نیاز بدن را تامین کنید. اما اگر احتمال مشکلات گوارشی یا آلرژی و حساسیت غذایی وجود دارد، بهتر است در مصرف خیار احتیاط کنید.
4747
منبع خبر آنلاین