یک عادت مهم برای کاهش تاثیر استرس بر قلب
افرادی که بیشتر ورزش میکنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.
به گزارش خبرآنلاین، همه میدانیم که ورزش میتواند ما را سالمتر نگه دارد و خطر بیماریهای قلبی را کاهش دهد اما تحقیقات جدید ریشه همهچیز را در استرس توصیف میکند.
سلامت نیوز در گزارشی نوشت: متخصصان بیمارستان عمومی ماساچوست در مطالعه جدیدی که روز دوشنبه منتشر شد، دریافتند افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، احتمالا تا حدی به دلیل کاهش فعالیتهای مربوط به استرس در مغز در برابر بیماریهای قلبی مصونتر میمانند. شاید به همین دلیل است که افراد مبتلا به افسردگی نوعی بیماری روحیروانی مرتبط با استرســ نیز اغلب با ورزش کردن حالشان بهتر میشود.
نویسنده ارشد مطالعه و متخصص قلب و عروق میگوید داشتن فعالیت بدنی در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در افراد مبتلا به افسردگی، تقریبا دو برابر موثرتر است و آثار آن بر فعالیتهای مربوط به استرس در مغز ممکن است توضیحی برای این مشاهدات جدید باشد.
به عبارت دیگر افرادی که بیشتر ورزش میکنند، استرس کمتری دارند و این بر سلامتی قلب آنان نیز تاثیر مثبتی دارد.
نویسنده ارشد این مطالعه و همکارانش در این تحقیق که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، سوابق پزشکی ۵۰ هزار و ۵۳۹ نفر را که در یک نظرسنجی آمادگی جسمانی شرکت کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند و از زیرمجموعهای از این گروه اسکن مغز انجام دادند و فعالیت مغزی مربوط به استرس را در آنها اندازه گرفتند.
طی یک پیگیری ۱۰ ساله، نزدیک به ۱۳ درصد شرکتکنندگان به بیماری قلبی مبتلا شدند، اما افرادی که به طور منظم ورزش میکردند در مقایسه با افرادی که ورزش نمیکردند، ۲۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی بودند. در این میان، آثار مثبت ورزش بر سلامتی قلب و عروق در افرادی که از قبل افسردگی داشتند و فعالیتهای مربوط به استرس در مغزشان بیشتر بود، کاملا مشهود بود.
بنابراین میتوان گفت اگرچه همگان از ورزش کردن سود میبرند، فعالیت بدنی سلامتی قلب کسانی را که استرس بیشتری دارند، تقویت میکند.
متخصصان خاطرنشان کردند در این حوزه به تحقیقات بیشتری نیاز است، اما نتایج بسیار دلگرمکننده بوده و اولین بار است که شواهد نشان میدهد ورزش بر سلامت جسمی و روانی آثار مثبت و عمیقی دارد.
پیش از این ثابت شده بود که فعالیت بدنی با بهبود عزت نفس و تقویت عملکرد شناختی در کاهش اضطراب، افسردگی و همچنین بدخلقی موثر است. تحقیقات متعدد همچنین نشان میدهند که به فعالیت بدنی شدید هم نیازی نیست و کمی پیادهروی تند در هوای آزاد، دوچرخهسواری، کمی یوگا یا شنا هم برای سلامتی روان مفید است.
۴۷۲۳۶
منبع خبر آنلاین