کمک به کودکان ناشنوا برای درک گفتار با استفاده از بازیهای واقعیت مجازی
اکوایران: دانشمندان دریافتهاند که استفاده کودکان دچار ناشنوایی از بازیهای کامپیوتری میتواند مغز آنها را برای تشخیص بهتر محل صدا و درک گفتار آموزش دهد.
به گزارش اکوایران، دانشمندان در تلاش خود برای کمک به کودکانی که دچار ناشنوایی شدید هستند، یک متحد جدید به کار گرفتهاند؛ این دانشمندان در حال استفاده از بازیهای کامپیوتری برای تقویت توانایی این کودکان در تشخیص محل صدا و درک گفتار هستند.
به نوشته گاردین، هدف این پروژه کودکانی هستند که در گوش آنها حلزون کاشته شده است زیرا بدون قدرت شنوایی یا با قدرت شنوایی محدود متولد شدهاند. یکی از دانشمندان این پروژه از امپریال کالج لندن اعلام کرده: «اینها کودکانی هستند که دچار ناشنوایی شدید هستند. بازگرداندن شنوایی آنها نیازمند اقدامات قابل توجهی است و ما پی بردهایم که بازیهای کامپیوتری میتواند این روند را بسیار موثرتر کند.
در یکی از این بازیها، یکی از کودکانی که از هدست واقعیت مجازی استفاده میکند، به مدیریت یک دکه مواد غذایی میپردازد و به ازای هر سفارشی که تکمیل میکند، امتیاز میگیرد. سرعت این بازی به مرور بالا میرود و فردی که در آن حضور دارد، به تدریج با درخواستهای دقیقتر و دشوارتر از سوی شخصیتهای کارتونی روبهرو میشود. فرد دارای هدست همچنین این درخواستها را با سرعت بیشتر و از جهات مختلف دریافت خواهد کرد. در همین زمان، صدای پسزمینه بلندتر و گیجکنندهتر میشوند. دانشمندان این پروژه گفتهاند: «این بسیار چالش برانگیز است اما این بازی، توانایی کودک را برای تشخیص محل صدا بهبود میبخشد و به نوبه خود به آنها کمک میکند تا گفتار را درک کنند.»
دیگر نوآوریهایی که در امپریال کالج لندن توسعه یافته شامل یک بازی کامپیوتری میشود که در آن کودکان اهدافی را هدف قرار میدهند که کمنورتر و کمنورتر میشوند تا زمانی که تنها با نشانههای صوتی قابل شناسایی باشند.
بر خلاف سمعک که فقط صداها را تقویت میکند و در نتیجه برای کودکان دچار ناشنوایی شدید، چندان مفید نیست، کاشت حلزون – که پشت گوش روی جمجمه قرار میگیرد – لرزشهای هوا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند که میتواند به مغز منتقل و به عنوان صدا درک شود.
با این حال، این سیگنالها اغلب گیجکننده و آزاردهنده هستند و میتوانند منجر به دریافت صداهای تغییر یافته توسط کاربران شوند. مکانیابی صداها و گوش دادن به مکالمات در مکانهای پر سر و صدا با استفاده از کاشت حلزون همچنان بسیار دشوار است و برخی از استفادهکنندگان متوجه میشوند که بهسادگی نمیتوانند با صداهایی که ایجاد میکنند، سازگار شوند.
منبع اکو ایران