ارز دیجیتال

چشم عربستان به یک تکنولوژی ویژه؛ بن‌سلمان شرکت‌های آمریکایی را تسخیر می‌کند؟

اکوایران: شرکت آرامکو دیجیتال به‌دنبال سرمایه‌گذاری 1 میلیارد دلاری در شرکت آمریکایی ماونیر – سازنده نرم‌افزارهای مخابراتی – است. این توافق از سوی آرامکو دیجیتال، از شرکت‌های فرعی این غول نفتی که به‌طور کامل در زمینه فناوری فعالیت دارد، بخشی از چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی است که بر پیشرفت‌های فناوری و متنوع‌سازی اقتصادی تمرکز دارد.

به گزارش اکوایران، بازوی دیجیتال آرامکوی سعودی در مذاکراتی قرار دارد تا بتواند سهام حداقلی قابل توجهی را در شرکت «ماوِنیر» به دست آورد؛ توافقی که احتمالا باعث شود ارزش این شرکت آمریکایی سازنده نرم‌افزارهای مخابراتی به حدود 3 میلیارد دلار برسد.

به نوشته رویترز، آرامکو دیجیتال در مذاکراتی حضور دارد تا حدود 1 میلیارد دلار در شرکت ماونیر سرمایه‌گذاری کند و این قرارداد احتمالا پیش از پایان سال جاری میلادی نهایی خواهد شد.

شرکت ماونیر به همراه بانک سرمایه‌گذاری «اِوِراسکور» (Everscore) در مذاکرات با آرامکو دیجیتال شرکت کرده است. این توافق از سوی آرامکو دیجیتال، از شرکت‌های فرعی این غول نفتی که به‌طور کامل در زمینه فناوری فعالیت دارد، نخستین معامله بزرگ این شرکت در صنعت مخابرات و بخشی از چشم‌انداز 2030 عربستان سعودی است که بر پیشرفت‌های فناوری و متنوع‌سازی اقتصادی تمرکز دارد.

صنعت تجهیزات مخابراتی که در سال‌های گذشته تحت سلطه فروشندگانی مانند اریکسون سوئد، نوکیا و هوآوی چین قرار دارد، یکی از معدود بخش‌های کلیدی است که شرکت‌های آمریکایی در آن حضور چشمگیری ندارند.

ماونیر که در ایالت تگزاس قرار دارد، یک پیشتاز در فناوری موسوم به «شبکه دسترسی رادیویی باز» است که وعده داده به شکل چشمگیری هزینه‌های ساخت شبکه‌های موبایل را برای اپراتورهای مخابرات کاهش دهد. این شرکت از نرم‌افزار مبتنی بر رایانش ابری استفاده می‌کند و به جای تکیه بر تعداد انگشت‌شماری از شرکت‌ها، امکان استفاده از تجهیزات بسیاری از تأمین‌کنندگان را فراهم می‌کند.

این شرکت آمریکایی تاکنون توانسته طی چندین دور تأمین مالی، دست‌کم 800 میلیون دلار جمع‌آوری کند.

از آنجایی که دولت ترامپ اقداماتی را برای متوقف کردن فعالیت هوآوی در آمریکا انجام داد، ایالات متحده همچنین تلاش کرد فناوری‌های شبکه دسترسی رادیویی باز را بیش از پیش ترویج کند تا شرکت‌های آمریکایی بیشتری وارد این بازار شوند.

تلاش برای گسترش شبکه دسترسی رادیویی باز در دولت بایدن نیز ادامه پیدا کرد، اما به شکل کامل به کار گرفته نشد، چراکه این فناوری نوظهور همیشه با ویژگی‌هایی که فروشندگان سنتی تجهیزات مخابراتی ارائه می‌دهند، سازگار نبوده است.

در سال گذشته میلادی، شرکت AT&T یک قرار دارد 14 میلیارد دلاری در این فناوری با شرکت اریکسون برای 70 درصد از ترافیک شبکه بی‌سیم خود تا اواخر سال 2026 امضا کرد که یک موج جدید برای تقویت این بخش بود. منابع اعلام کرده‌اند که دولت جدید ترامپ نیز ممکن است به‌دنبال اولویت‌ بخشیدن برای توسعه این فناوری باشد.

روابط آمریکا و عربستان

در حالیکه یک قرارداد میان آرامکو و ماونیر احتمالا مورد بررسی آژانس امنیت ملی آمریکا قرار خواهد گرفت، دولت بایدن در سال 2022 قراردادی را با سعودی‌ها به امضا رساند تا در زمینه این فناوری برای ساخت شبکه‌های 5G و 6G در عربستان همکاری کند.

به‌عنوان بخشی از قرارداد با شرکت ماونیر، آرامکو دیجیتال همچنین به‌دنبال هزینه‌کرد جداگانه به ارزش 200 میلیون دلار در یک سرمایه‌گذاری مشترک با این شرکت آمریکایی برای توسعه فناوری در منطقه است.

آرامکو دیجیتال در ماه ژانویه اعلام کرد که قصد دارد نخستین‌ مرکز توسعه فناوری شبکه دسترسی رادیویی باز را با همکاری شرکت اینتل ایجاد کند.

تزریق سرمایه از سوی سعودی‌ها باعث می‌شود شرکت ماونیر بتواند به ارتقای فناوری 5G خود اقدام کند و برای عرضه شبکه 6G در نیمه دوم دهه 2020 آمادگی بیشتری داشته باشد، آن هم در زمانی که کل صنعت مخابرات در رکود به سر می‌برد. با این حال، یک منبع به رویترز اعلام کرده احتمال شکل نگرفتن این توافق نیز وجود دارد.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا