چرا برخی زوجها نمیتوانند برای دریافت وام ازدواج ثبت نام کنند؟
به گفته معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی، حجم متقاضیان ثبت نام دریافت تسهیلات ازدواج بسیار فراتر از اعتبار تخصیصی ماهانه شبکه بانکی به تسهیلات ازدواج است، اما سامانه بسته نشده است.
به گزارش تجارتنیوز، ۶ فروردین ماه بود که بانک مرکزی بندهای مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. تسهیلات قرضالحسنه ازدواج که بنابر اعلام بانک مرکزی در سال جدید سقف آن افزایش داشته و بر این اساس برای هر یک از زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱/۰۱/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.
تسهیلات ازدواجی که گاهی متقاضیان آن با سنگ اندازیهای خارج از ضوابط قانونی برخی از شعب بانکی مواجه میشوند و گاهی هم حتی با پیام پایان اعتبار اصلا امکان ثبت نام در سامانه را ندارد! در همین راستا هم برخی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گلایههایی داشتند.
باشگاه خبرنگاران جوان هم برای پیگیری بیشتر موضوع به سراغ معاون اعتبارات بانک مرکزی رفت و سارا جلال در این راستا اظهار کرد: بانک مرکزی قانون بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به تسهیلات قرضالحسنه تکلیفی از جمله ازدواج را همان روز اول کاری سال ۱۴۰۳ به شبکه بانکی ابلاغ نموده است شبکه بانکی هم بر اساس اطلاعیههای ارسالی به بانک مرکزی نسبت به ابلاغ بندهای مربوط به تسهیلات قرض الحسنه قانون بودجه به شعب خود اقدام کرده پس برای پرداخت تسهیلات ازدواج از لحاظ ابلاغ مشکلی وجود ندارد و تمام موارد انجام شده است.
او افزود: این که متقاضی به سامانه مراجعه و پیام عدم اعتبار را مشاهده میکند به سبب این است که در سه ماه پایانی سال گذشته تعداد زیادی از متقاضیان در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام نکردند و منتظر اعلام سقفهای جدید بودند بنابر این یک حجمی از متقاضیان برای سال گذشته و یک حجم هم از متقاضیان برای امسال وجود دارد حالا موضوع به این معنی است که تعداد متقاضیان اخذ این تسهیلات در فروردین ماه بسیار فراتر از روند همیشگی جهت ثبت نام به سامانه مراجعه کردهاند و لذا هر میزان اعتبار که در سامانه باز شود در پنج دقیقه ابتدایی ظرفیت پر خواهد شد.
روند اعتبار بانکها برای تسهیلات ازدواج تغییر نکرده است
این مقام مسئول میگوید: روند اعتبار بانکها در سامانه نسبت به سال گذشته هیچ تغییری پیدا نکرده است و بر اساس سهمیههای ابلاغی برای فروردین ماه (یک دوازدهم) به بانکهای عامل، بانکها در سامانه فعال شده و تسهیلات دردسترس متقاضیان است به گونهای که در هر روز حداقل ۷ بانک عامل در سامانه و در چند نوبت جهت ثبت نام متقاضیان باز میشود.
در ادامه جلالی اظهار کرد: در نهایت این اتفاق و دریافت پیام اتمام اعتبار ممکن است در دو ماهه ابتدایی سال یعنی تا زمانی که حجم متقاضیان با میزان منابع و اعتبار بانکها به یک نقطه تعادلی برسد وجود داشته باشد. بدیهی است منابع قرض الحسنه بانکها محدود بوده و بانکها نمیتوانند فراتر از منابع نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه اقدام کنند.
او افزود: در نهایت باید گفت هر روز بانکها در سامانه برای پرداخت تسهیلات ازدواج باز میشوند افراد میتوانند با مراجعه در ساعات دیگر همان روز و یا روزهای آتی به سامانه مراجعه تا موفق به ثبت نام شوند در آخر باید تاکید کرد حجم متقاضیان بسیار فراتر از منابع قرض الحسنه شبکه بانکی است، اما سامانه برای ثبت نام متقاضیان بسته نشده است.
گفتنی است، مدت بازپرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ۱۰ ساله و نرخ کارمزد آن ۴ درصد محاسبه میشود همچنین اقساط مربوطه ۱۲۰ ماهه بوده و سررسید اولین قسط و کارمزد آن، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور است.
همچنین اصل سند ازدواج، اصل شناسنامههای زوجین، اصل شناسنامههای ضامنین، اصل کارت ملی (موقت یا دایم) زوجین، اصل کارت ملی (موقت یا دایم) ضامن، کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین و کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام از جمله مدارک لازم برای دریافت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج هستند.