هدف ۱۰ ساله هوش مصنوعی ایران/ ورود به جمع ۱۰ کشور پیشرو جهان
اکوایران: سند ملی تأسیس سازمان ملی و تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.
به گزارش اکوایران، در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی که عصر سهشنبه(29 خرداد 1403)، به ریاست محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری تشکیل شد؛ کلیات سند ملی هوش مصنوعی با موافقت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران و همچنین تشکیل شورای راهبری هوش مصنوعی به تصویب رسید.
گفتنی است در این سند مقرر شده است که جمهوری اسلامی ایران در افقی ۱۰ ساله در جمع ۱۰ کشور پیشروی جهان در این حوزه قرار گیرد.
بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور راهبری، هماهنگی و نظارت بر سند ملی هوش مصنوعی شورای راهبردی متشکل از وزرا و روسای دستگاههای ذیربط و همچنین تعدادی از اشخاص حقیقی تشکیل خواهد شد.
همچنین سازمان ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک سازمان مستقل زیر نظر رئیس جمهور تأسیس و اساسنامه این سازمان نیز ظرف مدت ۳ ماه به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد رسید.
در این جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین کلیات اساسنامه خانه ملی گفتگوی آزاد تصویب و حسن رحیمپور ازغدی نیز به عنوان رئیس این خانه از سوی این شورا انتخاب شد و انتخاب اعضای حقیقی هیئت امنای بنیاد ملی پویانمایی نیز از دیگر مصوبات جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود.
شروع تدوین سند از سال ۹۸
سال گذشته، بهروز مینایی- دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان در رابطه با این سند به ایرنا گفته بود، «تدوین این سند از سال ۹۸ در معاونت علمی ریاست جمهوری آغاز شد. در ابتدا، راهبردهای ملی کشورهای دیگر در حوزه هوش مصنوعی را طی یک سال و نیم، دو سال، مطالعه کردیم و در نهایت سال ۱۴۰۰ نسخه اولیه سند آماده شد و آن را جهت نظرخواهی به وزارت خانه ها خصوصا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاهها و حوزه علمیه ارائه کردیم تا نظریات هر دو فضا را دریافتکنیم و این نظرگاه ها همگی در سند منعکس شد و بارها و بارها سند چکش خورد تا به یک سند قابل قبول رسیدیم.»
او ادامه داد: «ما در این سند هم بحث ارزشها و مسائل بنیادی و ارکان ارزشی خودمان را دیدهایم و هم الزامات جهانی و نهایتا مطابق با آنها به یک بیانیه و چشم اندازی برای کشور رسیدهایم. همچنین، در این سند، یکسری راهبردها، شاخصها و ملاکها برای رصد فضای کشور در حوزه هوش مصنوعی تعریف شده و چند و چون کاربردی کردن این فناوری در صنعت و ایجاد زیست بوم کسب و کار هوش مصنوعی در کشور ملاحظه شده و در دستور کار قرار گرفته است».
منبع اکو ایران