علم و فناوری

نرخ بیکاری لرستان؛ دو رقمی و و بالاتر از میانگین کشوری/ یازدهمین استان کشور با کمترین نرخ تورم

نرخ بیکاری لرستان در زمستان 1403 روند کاهشی را تجربه کرده اما همچنان دو رقمی و بالاتر از میانگین کشوری است. در عین حال نرخ تورم این استان، روند افزایشی داشته اما پایین‌تر از متوسط کشوری قرار دارد.

به گزارش تجارت نیوز، مرکز آمار، نرخ بیکاری لرستان را در زمستان سال گذشته، نسبت به پاییز 1403 و مدت مشابه سال قبل از آن، کاهشی اعلام کرده است.

در عین حال، لرستان همچنان یکی از هشت استان کشور است که بیکاری دو رقمی دارند (11 درصد). هفت استان دیگری که در این فهرست قرار گرفته‌اند، عبارت هستند از: کرمانشاه (15.2 درصد)، کردستان (١٣.٧ درصد) اردبیل (13.1 درصد)، خوزستان (12.3 درصد)، گلستان (11.2 درصد)، همدان (10.6 درصد) و اصفهان (10 درصد).

اختلاف 3 واحد درصدی نرخ بیکاری لرستان، با میانگین کشوری

گزارش مرکز آمار از تحولات بازار کار در زمستان 1403، نرخ بیکاری لرستان را 11 درصد نشان می‌دهد؛ این رقم از 0.5 واحد درصد کاهش نسبت به پاییز سال گذشته و 1.3 واحد درصد کاهش در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از آن، حکایت می‌کند.

این در حالی است که مرکز آمار نرخ بیکاری کشور را در زمستان سال گذشته 7.8 درصد ثبت کرده که گویای افزایش 0.6 واحد درصدی نسبت به پاییز و در مقابل، کاهش 0.8 واحد درصدی در مقایسه با زمستان 1402 است.

در نتیجه، نرخ این شاخص در لرستان هر چند روند نزولی دارد، اما همچنان، 3.2 واحد درصد بالاتر از میانگین کشوری ایستاده است. لرستان، ششمین استات کشور با بیشترین نرخ بیکاری محسوب می‌شود.

هادی مقدسی، رئیس کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم بروجرد در مجلس، چندی پیش به خبرگزاری شبستان گفته بود: فقدان زیر ساخت‌ها، مهم‌ترین عامل بیکاری در استان لرستان است.

او با اشاره به اینکه زیرساخت‌ها شامل، راه آهن، فرودگاه، سد، راه مناسب و … است، تاکید کرد: متاسفانه در استان لرستان به بهانه فقدان زیرساخت، هیچ‌گونه کار و اشتغال ایجاد نشده است و اگر هم کاری ایجاد شده، به دلیل نبود زیرساخت فراری شده‌اند.

جدول نخست، وضعیت بیکاری و اشتغال زمستان 1403 را در کل کشور نشان می‌دهد.

نرخ بیکاری

جدول دوم نیز نگاهی دارد به شرایط این شاخص در استان لرستان و مقایسه آن با کل کشور؛ در پاییز و زمستان 1403.

نرخ بیکاری

مشارکت اقتصادی در لرستان؛ بیشتر از نرخ کشوری

نرخ مشارکت اقتصادی از دیگر شاخص‌های مهم مرتبط با بازار کار محسوب می‌شود که به نرخ فعالیت نیز معروف است. این شاخص، نسبت جمعیت فعال (اعم از شاغل و بیکار جویای کار) را به جمعیت در سن کار نشان می‌دهد. مرکز آمار، جمعیت در سن کار را 15 سال و بیشتر تعریف کرده است.

به عبارت دیگر، نرخ مشارکت اقتصادی این واقعیت را نشان می‌دهد که چند درصد افراد در سن اشتغال، شاغل یا جویای کار هستند.

این شاخص در لرستان، طی زمستان سال گذشته در مقایسه با پاییز 1403 و فصل مشابه سال قبل از آن، روند کاهشی داشته اما همچنان بیشتر از میانگین کشوری است.

نرخ بیکاری

روند کاهشی نسبت اشتغال در لرستان

همچنین نسبت اشتغال یکی دیگر از شاخص‌های مهم در ارتباط با تحولات بازار کار است که نشان می‌دهد چند درصد جمعیت حاضر در محدوده سن کار، شاغل شده‌اند. برای مثال در کل کشور در زمستان 1403، تنها 37.3 درصد جمعیت مشمول، شاغل و مابقی آنها بیکار بوده‌اند.

این شاخص در لرستان، طی زمستان 1403، نسبت به پاییز همان سال کاهش یافته و در مقایسه با زمستان 1402، ثابت مانده است. نسبت اشتغال در لرستان پایین‌تر از متوسط کشوری قرار دارد.

نرخ بیکاری

روند صعودی نرخ تورم در لرستان

نرخ تورم از جمله دیگر شاخص‌های مهم در اقتصاد هر کشور محسوب می‌شود. گزارش مرکز آمار از شاخص قیمت مصرف‌کننده در فروردین 1404 نشان می‌دهد که نرخ تورم ماهانه و نقطه به نقطه در لرستان، افزایشی و بالاتر از متوسط کشوری است.

تورم سالانه این استان نیز روند افزایشی دارد اما پایین‌تر از نرخ کشوری ایستاده است.

لرستان، در اسفند سال گذشته، دهمین و در فروردین 1404، یازدهمین استان کشور با کمترین نرخ تورم سالانه بود.

نرخ بیکاری

برای اطلاعات بیشتر در مورد نرخ بیکاری و نرخ تورم، مطالعه سه گزارش بیشترین و کمترین نرخ بیکاری استان ها در زمستان 1403، 10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404 و رتبه پنجم گلستان در بیشترین نرخ بیکاری پیشنهاد می‌شود.

منبع تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا