نتایج یک تحقیق جدید؛ این ماده غذایی خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد
محققان گفتهاند که شکر، مستقل از چاقی، خطر ابتلا سرطان را از طریق فعال شدن التهاب، گلوکز و مسیرهای متابولیک لیپیدها افزایش میدهد.
به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق جدید نشانگر آن است که یک ماده شیمیایی که هنگام تجزیه قند در بدن تولید میشود، ممکن است در ایجاد سرطان نقش داشته باشد.
همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: اینکه آیا شکر سرطان را «تغذیه» میکند یا خیر؟ برای دههها موضوع بحث میان کارشناسان و دانشمندان سلامت بوده است. به عنوان مثال، برخی میگویند چاقی ناشی از رژیم غذایی ناسالم با قند بالا، عاملی است که خطر ابتلا به سرطان را در افراد افزایش میدهد، در حالی که سایر محققان گفتهاند که شکر، مستقل از چاقی، خطر ابتلا سرطان را از طریق فعال شدن التهاب، گلوکز و مسیرهای متابولیک لیپیدها افزایش میدهد.
دانشمندان دانشگاه ملی سنگاپور در تحقیقی جدید به بررسی عمیقتر ارتباط احتمالی بین مصرف رژیم غذایی نامناسب و خطر ابتلا به سرطان پرداختند. آنها در نتایج تحقیقات خود دریافتند که یک ماده شیمیایی که هنگام تجزیه قند در بدن تولید میشود ممکن است باعث نقص در «دی ان ای» و افزایش خطر ابتلا به سرطان در طول زمان شود. یافتههای محققان این مطالعه در نشریه (Cell) منتشر شده است.
در بخش اول این تحقیقات، دانشمندان افرادی را که جهش در ژن BRCA۲ (ژنی که خطر ابتلا به سرطان سینه یا تخمدان را در افراد افزایش می دهد) را به ارث برده بودند، مورد مطالعه قرار دادند.
به گزارش هلت نیوز، آنها کشف کردند که سلولهای افراد دارای ژن معیوب BRCA۲ به اثرات «متیل گلیوکسال» یک محصول جانبی گلیکولیز ( فرآیند متابولیکی که گلوکز را به انرژی برای سلولها تبدیل میکند) حساس هستند. محققان همچنین دریافتند که متیل گلیوکسال میتواند باعث ایجاد نقص و عیب در DNA شود که می تواند نشانههای اولیه ابتلا به سرطان باشد. علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که حتی افرادی که جهش ژن BRCA۲ را ندارند، از جمله افراد مبتلا به پیش دیابت یا دیابت، میتوانند سطوح بالایی از متیل گلیوکسال داشته باشند.
پروفسور آشوک ونکیتارامان، دانشمند ارشد این مطالعه، در بیانیه ای مطبوعاتی توضیح داد: تحقیقات ما نشان میدهد که بیماران با سطوح بالای متیل گلیوکسال ممکن است خطر سرطان بیشتری داشته باشند. متیل گلیوکسال را میتوان به راحتی با آزمایش خون تشخیص داد. علاوه بر این، سطوح بالای متیل گلیوکسال را معمولً می توان با داروها کنترل کرد. رژیم غذایی مناسب، یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از شروع سرطان است.
علاوه بر نقص در DNA، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال می تواند به طور موقت ژنهای خاص پیشگیری کننده از سرطان را غیرفعال کند. این تیم می گوید این یافته نشان می دهد که مصرف یک رژیم غذایی نامناسب یا داشتن دیابت کنترل نشده میتواند باعث غیرفعال شدن مکرر این ژنها و افزایش خطر ابتلا به سرطان در طول زمان شود.
از آنجایی که این مطالعه از طریق آزمایشهای آزمایشگاهی انجام شده است، دانشمندان میگویند که یافتههای آنها باید روی جوندگان نیز آزمایش شود و در مطالعات بالینی بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. با این حال، نتایج نشان میدهد که چگونه انتخابهای غذایی، مانند مصرف رژیم غذایی سرشار از قند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
دکتر لی رن کنگ، نویسنده اول این مطالعه از مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه ملی سنگاپور، گفت: ما مطالعه را با هدف درک عواملی که خطر ابتلا به سرطان را در خانوادههای مستعد ابتلا به این بیماری افزایش می دهد، آغاز کردیم، اما در نهایت به کشف یک عامل عمیق تر پرداختیم. مکانیسمی که یک مسیر مصرف انرژی ضروری را به ابتلا به سرطان مرتبط میکند، این یافتهها آگاهی را در مورد تأثیر رژیم غذایی و کنترل وزن در مدیریت خطرات سرطان افزایش میدهد.
۴۷۲۳۶
منبع خبر آنلاین