«مکاشفههای زیرزمینی» سهند ایرانهمر بررسی شد
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جلسهی نقد و بررسی کتاب مکاشفههای زیرزمینی اثر سهند ایرانهمر، با حضور عمادالدین باقی و جمشید اثناعشری برگزار و سهند ایرانمهر نیز یکی از جستارهای کتاب را برای حاضرین خواند.
در ابتدای جلسه جمشید اثناعشری نویسنده و روزنامهنگار در اظهاراتی با تاکید بر اهمیت کتابخوانی گفت: ارزش آدمی در میزان صحت روایتگریاش است. او در اینباره افزود: نویسندگان، به مراتبی از سه بلوغ عاطفی، علمی و اخلاقی دسترسی پیدا میکنند و پس از آن شهامت مییابند که روایتگر باشند.
اثناعشری اشاره کرد که سهند ایرانمهر یک فیلسوف اجتماعی است و گفتههایش هم به اندازهی فلاسفهی بزرگ پیچیده نیست، بلکه با درست بهکار بردن کلمات، مفاهیم پیچیده را در زندگی روزمره بهکار میبرد.
او سپس بخشهایی از کتاب را در مثال گفتههایش خواند و هدف مکاشفههای زیرزمینی را، درونریزی همهی دغدغههایی دانست که مردم طیفهای مختلف جامعه با آنها زندگی میکنند.
پس از این اظهارات، سهند ایرانمهر نویسندهی کتاب مکاشفههای زیرزمینی از پیگیری و ممارست مجموعهی نشر وزن دنیا در دیدهشدن این کتاب قدردانی کرد و پیرو اهمیت موضوع روایتگری، به تعریف چند خاطره پرداخت که به نحوی از آنها در بخشهای مختلف کتاب استفاده کرده است.
او در ادامه افزود: اگر روایت و روایتگری از زندگی روزمرهی ما حذف شود، دیگر چیزی برای تعریف کردن نداریم. درد جامعهی ما درد عدم روایت است. عدم روایت ذهن را پذیرای روایتهای دیگری میکند که در نتیجه جامعه را بدل به جامعهای منفعل میکند.
سهند ایرانمهر، کتاب مکاشفههای زیرزمینی را روایت زندگی خودش میداند که در این مملکت زندگی میکند و نخواسته ساکت و صامت باشد.
او در پایان صحبتهایش، جستاری از بخش اول کتاب را برای حاضرین قرائت کرد.
در پایان نیز عمادالدین باقی با الهام از بخشی از کتاب مکاشفههای زیرزمینی، بحثی از اهمیت بهکاربردن واژهها و لکنت زبان به میان آورد. او اشاره کرد که لکنت زبان، مختص کسانی نیست که نقص فیزیکی دارند و دارای درجات مختلفی است. او لکنت زبان را از منظر قدرت فرد در سخن گفتن مورد بحث قرار داد. در ادامه اشاره کرد کسانی که توانایی سخنوری و قدرت بیان را در میان مردم دارند، از لکنت کمتری برخوردار هستند. او درجات قدرت بیان و لکنت را محدود به کلمات ندانست و شعر و موسیقی را نیز در این طبقهبندی قرار داد.
عمادالدین باقی در انتها سخنانش را با ارجاعاتی به دیگر جنبههای مهم کتاب مکاشفههای زیرزمینی به پایان برد و اهمیت لکنت و درجات قدرت بیان را، صرفا بخش کوچکی از این کتاب دانست و افزود که خواندن این نوع کتابها میتواند در کاهش لکنت موثر باشند.
مکاشفههای زیرزمینی دومین کتاب سهند ایرانهمر است که توسط نشر وزن دنیا منتشر شده و به تازگی به چاپ دوم رسیده است. این کتاب ۴۵ جستار دارد و شامل روزمرهنویسیها، تاکسی و مترونویسیها و جستارهای فلسفی-اجتماعی سهند ایرانمهر میشود این مراسم به میزبانی کتابسرای راوی برگزار شد.
۵۷۵۷
خبرآنلاین