ارز دیجیتال

فیروزآبادی: احتمال رفع فیلترینگ تا شب عید کم است/ مذاکره با سکوهای خارجی ادامه دارد

فیروزآبادی، دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی، درباره احتمال برداشته شدن گام دوم فیلترینگ گفت که سیگنال‌های ملموسی در این زمینه مشاهده نمی‌شود و پیش‌بینی نمی‌کند که تحولی تا شب عید رخ دهد.

به گزارش اکوایران، سیدابوالحسن فیروزآبادی، دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی،  درباره برخی از سیگنال‌هایی که درباره برداشته شدن گام دوم فیلترینگ ارسال می‌شود، گفت: «من خیلی اطلاعاتی ندارم اما سیگنالی دیده نمی‌شود؛ بیشتر سیگنال‌نما است. من مایل هستم که فیلترینگ برداشته شود اما به نظر نمی‌آید که تا شب عید تحول خاصی رخ بدهد.»

او در ادامه به اظهارات دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره مذاکره با سکوهای خارجی اشاره کرد و افزود: «پاسخی که داده شده، خیلی مبهم است. من نمی‌دانم کدام سکوها حاضر شده‌اند که با دوستان صبحت کنند، اما بعید می‌دانم که صحبتی شده باشد. به خصوص سکوهای معروف که آمریکایی هستند و با ما مذاکره نمی‌کنند.»

دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤال که آیا مذاکراتی تا به حال صورت گرفته است، گفت: «احتمالا تمایل به مذاکره وجود دارد تا خود مذاکره.»

فیروزآبادی همچنین با اشاره به سیزدهمین سالگرد تاسیس شورای عالی فضای مجازی و انتقادات از آن، گفت: «حقیقتا شوراهایی که مانند شورای عالی فضای مجازی هستند، باید دوره محدودی داشته باشند؛ یک کاری را باید در کشور راه بی‌اندازند و به آن سرعت ببخشند. باقی کارها باید از طریق مجاری خاص خودشان صورت بگیرد.»

او در گفت‌وگو با خبرآنلاین، افزود: «من فکر می‌کنم شورای عالی فضای مجازی در سال‌های اولیه خودش، نسبت به ترویج مسائل فضای مجازی، هماهنگی بین دستگاه‌ها و تهیه اسناد و مصوبات، راه‌اندازی پیام‌رسان‌ها و ساماندهی فضای مجازی موفق بوده و نقش خوبی را ایفا کرد. درباره آینده هم باید برنامه‌هایی ارائه کند که نشان بدهد این شورا برای کشور مورد نیاز است.»

روز گذشته محمدامین آقامیری دبیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی در خصوص رفع فیلترینگ گفت: با کشورهایی که تمایل دارند قوانین ما را رعایت کنند، در حال مذاکره هستیم.

او درباره همکاری با سکوهایی که تمایل دارند قوانین کشور ما را رعایت کنند، گفت: با این کشورها در حال مذاکره هستیم، برخی از کشورها استقبال کردند و برخی دیگر در حال برررسی هستند، امیدواریم تا بتوانیم به جمع‌بندی نهایی برسیم.

این صحبت‌ها در حالی مطرح می‌شود که مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری دولت چهاردهم، رفع فیلترینگ را یکی از موضوعات اصلی وعده‌های انتخاباتی خود قرار داده بود و پس از انتخاب او به عنوان رئیس‌جمهوری، انتظارات مردمی برای تحقق این وعده افزایش یافته است.

هرچند، در چند ماه گذشته بارها تکرار شده است که رفع فیلترینگ به‌صورت مرحله‌ای است و در گام اول رفع محدودیت‌ها، واتس‌اپ و گوگل‌پلی از فیلترینگ خارج شدند.

برخی گمانه‌زنی‌ها نیز حاکی از این است که دولت چهاردهم شاید مرحله‌ای دیگر از رفع فیلترینگ را به‌عنوان عیدی در آستانه نوروز در نظر بگیرد.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا