خداحافظی با یائسگی؛ آیا پژوهشگران میتوانند تخمدانها را دوباره فعال کنند؟
خبربسیار جالبی از پژوهشهای جدید دانشگاه ییل آمریکا منتشر شده که امکان تأخیر یا حتی جلوگیری از یائسگی در زنان را بعنوان یک واقعیت علمی مطرح کرده است.
پونه شیرازی:در واقع تحقیقات انجام شده نشان میدهد که یائسگی دیگر لزوماً یک مرحلهاجتنابناپذیر در زندگی زنان نیست و میتواند به یک گزینه اختیاری تبدیل شود. گویا قرار است با جراحی و روشهای دارویی روند پیری تخمدان، کند شده و عملکرد آن برای مدت طولانیتری حفظ شود. با ابن تفاسیر این داروها با حفظ سطح استروژن در بدن ممکن است به کاهش خطر تشدید برخی بیماریها در دوران یائسگی مثل بیماریهای قلبی، دیابت و پوکیاستخوان کمک کنند.
البته همچنان چالشها و نگرانیهایی با افزایش طول مدت قرارگیری بدن زنان در معرض استروژن مطرح است.
دکتر آمنه لاهوتی، متخصص زنان و فلوشیپ ناباروری در ارتباط با نتایج این پژوهش میگوید: با افزایش سلامت عمومی و طول عمر افراد ،محققین دنبال این هستند که سن یائسگی را به تعویق بیندازند. چراکه هورمونهایی که در سنین باروری از تخمدانهای زنان ترشح میشود باعث سلامت عمومی آنان و بویژه سلامت قلبیعروقی، استخوانی،پوستی و فیزیک و ظاهر آنها میشود.
وی می افزاید:محققین در این فکر هستند که بخشی از تخمدان خانم را در سنین قبل از ۴۰سالگی فریز کنند و بعد از سنین یائسگی به خودش پیوند بزنند تا وی از مزیت هورمونهای زنانه بعد از سن بایسگی هم استفاده کند.
وی تاکید میکند: اینکه این کار چه زمانی به مرحله استفاده بالینی می رسد نیاز به صبوری دارد و امیدواریم که به این هدف نائل شویم.
منبع خبر آنلاین