ارز دیجیتال

جهش سرمایه‌گذاری خطرپذیر در خاورمیانه؛ عربستان و امارات در صدر

اکوایران: استارت آپ‌ها در خاورمیانه موفق شدند سرمایه گذاری قابل توجهی را جذب کنند که از سال 2023 بی سابقه بوده است، در حالی که شرکت‌ها در عربستان و امارات پیشتاز آن هستند.

به گزارش اکوایران، سرمایه گذاری‌ خطرپذیر در خاورمیانه و شمال آفریقا در سه ماهه نخست 2025 با جهش مواجه شود چراکه کاهش نرخ بهره سبب تقویت فضای روانی بازار شد.

تازه‌ترین داده‌های پلتفرم داده‌های سرمایه گذاری مگنیت (Magnitt)، استارت آپ‌های این منطقه حدود 678 میلیون دلار سرمایه جذب کردند، که قوی‌ترین عملکرد فصلی از سه ماهه پایانی 2023 محسوب می‌شود. اندازه میانه معاملات نیز افزایش داشته است، که نشان دهنده رشد جریان سرمایه به سمت استارت آپ‌های بزرگ‌تر است.

عربستان در رتبه اول جذب سرمایه

عربستان سعودی رتبه نخست جذب سرمایه‌ گذاری خطرپذیر در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا) را دارد و در میان بازارهای نوظهور در سطح جهانی هم رتبه اول را دارد، به طوری‌که در سه ماهه ابتدایی 2025 حدود 391 میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. امارات متحده عربی نیز تقریبا نصف این مقدار را جذب کرده است.

خاورمیانه برخلاف روند جهانی

خاورمیانه بر خلاف روند کند جذب سرمایه‌گذاری در بازارهای نوظهور عمل کرده است، که تا حدی به دلیل صندوق‌های ثروت دولتی فعال و برگزاری رویدادهایی در ریاض و دبی است که به تحریک فعالیت‌های سرمایه‌گذاری کمک کردند. اما این شتاب اکنون در معرض خطر است، چراکه سیاست‌های تعرفه‌ای آمریکا، نااطمینانی جهانی ایجاد کرده است و کاهش قیمت نفت نیز می‌تواند بر تصمیمات سرمایه‌گذاری در صندوق‌هایی چون صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) تاثیر منفی بگذارد.

چشم انداز مثبت خاورمیانه در جذب سرمایه گذاری خطرپذیر

با اینحال، به گفته فیلیپ بهاشی، مدیر عامل و موسس مگنیت، سرمایه‌گذاری قوی داخلی و سیاست‌های دولتی حامی استارت آپ‌ها همچنان جایگاه مناسبی برای رشد بلندمدت منطقه ایجاد کرده‌اند و به نظر می‌رسد بخش‌های مبتنی بر فناوری آماده جذب سرمایه‌های تازه هستند.

فین تک، پیشتاز جذب سرمایه

حدود 57 درصد از سرمایه گذاری جذب شده در منطقه منا توسط حوزه «فین تک» بوده است و شرکت عربستانی «تبی» با جذب 160 میلیون دلار سرمایه در صدر آن قرار دارد. بخش‌های نرم افزار و فناوری آموزشی این شرکت رشد قدرتمندی داشته است، در حالی که تجارت الکترونیک و خرده فروشی با کاهش رشد همراه بودند.

شرکت سرمایه گذاری بلو پول کپیتال، ولمینگتون، اس‌تی‌وی عربستان سعودی و سرمایه گذاری هاسانا، فعال ترین شرکت‌های سرمایه گذاری در این منطقه بوده‌اند.

خاورمیانه و شمال آفریقا همچنین در سه ماهه ابتدایی 2025 شاهد رکوردشکنی در تعداد ادغام و تملک شرکت‌ها بوده است. تعداد کل این معاملات نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته و به 21 معامله رسیده است و مصر و امارات متحده عربی پیشتاز بوده‌اند.

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا