توصیههای جالب و چالش برانگیز برای هر مزاج/ چرا فرنی، شیر برنج و شورباها برای روزهداران توصیه میشود؟
به گفته یک پزشک متخصص طب سنتی، روزه داری رطوبتهای بدن را کم و حرارت بدن را بیشتر می کند. روزه، مزاج انسان را به سمت گرمی و خشکی می برد و بنابراین مزاجهای تر و به ویژه مزاج سرد و تر بیشترین بهره جسمی را از روزه می برند.
فاخره بهبهانی: دکتر ملیحه شفیعی، پزشک متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرآنلاین میگوید: رعایت تدابیر غذایی در روزه داری، آداب همگانی و اختصاصی دارد که در آداب اختصاصی هر فرد با توجه به مزاج فردی خود باید در زمان افطار و سحر خوراکیها و نوشیدنیهای متناسب با مزاجش را مصرف کند تا به سلامت این ماه را طی کند.
افراد با مزاج گرم و تر
این افراد میتوانند روزه خود را با کمی شربت سکنجبین یا در صورت عادت چای کم رنگ باز کنند. حتما در مصرف خرما و عسل احتیاط کنند و در صورت تمایل به استفاده از خرما میتوانند از رطبهای تازه زرد رنگ استفاده کنند. مصرف توت خشک، کشمش و مویز به عنوان شیرینی برای این افراد مناسب و مصرف زولبیا و بامیه بسیار مضر است. این افراد باید در طول فاصله افطار تا سحر از خوراکیهای خیلی شیرین پرهیز کنند. استفاده از کاهو همراه با سکنجبین، شربت خاکشی، تخم شربتی، شربت آبلیمو با عسل برای جلوگیری از تشنگی برای این افراد بسیار مناسب است. سوپ جو، آش ماش و انواع آشهای آبکی با حبوبات و سبزیجات، بدون گوشت در وعده افطار مناسب است. خورش کدو، آلواسفناج، قورمه سبزی، ماش پلو و نخودپلو از غذاهای مناسب برای وعده سحر در افرا با مزاج گرم است.
افراد با مزاج گرم و خشک
برای این افراد افطار کردن با شربت سکنجبین، شربت گلاب یا عسل با کمی لیمو یا شیر بادام مناسب است. استفاده از فرنی، شیربرنج، حریره بادام کم شیرین، سوپ جو، انواع آشها و شورباهای ساده در وعده افطار مناسب است. افراد گرم و خشک باید توجه ویژه ای جهت حفظ رطوبت بدن داشته باشند. استفاده از کاهو همراه با سکنجبین، ماءشعیر طبی، کدو حلوایی و آب میوهها مثل آب هویج و آب سیب از خوراکیهایی هستند که میتوانند رطوبت کافی و مناسبی را برای این افراد تامین کنند. شربت خاکشی و تخم شربتی به حفظ مایعات و رطوبت بدن کمک میکنند. برای وعده سحر هم بهترین توصیه مصرف خورشهای سبزی، خورش کدو و سایر غذاهایی که در مزاج گرم و تر گفته شد، کمک کننده است. استفاده از خرما، سبزیهای تند و تیز و زولبیا و بامیه برای این افراد بسیار مضر است.
افراد با مزاج سرد و تر
نوشیدنی مناسب جهت افطار کردن در این افراد، شربت عسل، شربت شیره انگور و چای کم رنگ است. سمنو، کاچی، شله زرد و انواع مرباها انرژی کافی را برای این افراد تامین میکند. مصرف نخوداب با گوشت کبک و بلدرچین، خورش کرفس، فسنجان و مصرف زیتون پرورده همراه غذا به کاهش عوارض گوارشی در این افراد کمک میکند. مصرف نخود پلو، ماش پلو و سایر غذاهای ترکیبی برای این افراد بسیار سودمند است. به این افراد توصیه میشود بیش از حد نیاز آب و مایعات استفاده نکنند و از مصرف انجیر، توت خشک و مویز غافل نشوند.
افراد با مزاج سرد و خشک
این افراد میتوانند روزه خود را با شیرگرم همراه با عسل یا شیر بادام افطار کنند. این افراد هم شدیدا در معرض خشکی مزاج هستند و باید حتما به حفظ رطوبت بدن و مصرف غذاهای رطوبت بخش دقت کنند. استفاده از حریره بادام، فرنی و شیربرنج از خوراکیهای رطوبت بخش مناسب هستند. مصرف آبمیوههای طبیعی، سوپ جو با سبزیجات و آشهای آبکی، خورشهای حاوی سبزیجات و کدو در این افراد بسیار کمک کننده است. این افراد باید از مصرف گرمی زیاد مثل خرما یا سبزیهای تند و تیز و ادویههای گرم پرهیز کنند چون این مواد باعث کاهش رطوبت و خشکی بدن میشوند.
۴۷۲۳۲
منبع خبر آنلاین