فرهنگ و هنر

از صداوسیما نمی توان انتظار مرجعیت خبری و کمک به وحدت و انسجام ملی داشت/ آنها عملا بازی رسانه‌ای را به دیگر رسانه‌ها واگذار کردند

به گزارش خبرآنلاین، روزنامه شرق نوشت: بدیهی است که در شرایط حاضر و با توجه به زیرساخت‌های فنی و اقتصادی، صداوسیما مهم‌ترین و آسان‌ترین و فوری‌ترین رسانه برای تبدیل‌شدن به مرجعیت نسبی رسانه‌ای است.

واقعیت این است که صداوسیمای جمهوری اسلامی سال‌هاست مرجعیت خبری و رسانه‌ای خود را با فعال‌شدن شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌ای خارجی و شبکه‌های رسانه‌ای در فضای مجازی از دست داده است و عملا در فضای عمومی و اجتماعی ایران، صداوسیما از کمترین اعتماد و اطمینان و به عبارت دقیق‌تر از کمترین رجوع رسانه‌ای برخوردار است. 

این نبود اعتماد و اطمینان باعث شد عملا امکان تحرک و قدرت رسانه‌ای در جامعه ایرانی با حضور رسانه‌های غیرملی، سیاسی و خارجی افزایش یابد و صداوسیما عملا بازی رسانه‌ای را به دیگر رسانه‌ها واگذار کند و صرفا در وادی توهمات و محاسبات سیاسی و باندی گرفتار باشد و در مواردی به بازی غیرحرفه‌ای و باندی با رسانه‌های دیگر برای تقابل یا واکنش وارد شود.

نتیجه این رفتار و کارکرد فاصله‌گرفتن بیشتر جامعه با صداوسیمای به‌اصطلاح ملی و گرفتارشدن در وادی بی‌انتها و پرابهام رسانه‌های مختلف است که اغلب با هزینه‌های خارجی و با نیت‌های سوء در حال خبرپراکنی و استحاله جامعه ایرانی هستند. صداوسیمای کنونی نه‌تنها کارکرد و وظیفه ملی خود را به‌خوبی انجام نمی‌دهد، بلکه با دلزده‌کردن مخاطبان ایرانی، باعث سرگردانی و گرفتاری مخاطبان در میان خیل عظیمی از رسانه‌ای‌های بی‌اعتبار و بی‌هویت می‌شود. این شرایط می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای ایران به لحاظ همبستگی ملی و حفظ تمامیت ارضی کشور باشد.

تجربه جنگ ۱۲‌روزه و درحالی‌که مردم به لحاظ شرایط جنگی به دنبال یک مأمن رسانه‌ای و خبری قابل اعتماد و اطمینان می‌گشتند، نشان داد که صداوسیما از درک شرایط و قابلیت جذب و جلب مخاطب و تبدیل‌شدن به یک مرجعیت کوچک رسانه‌ای به لحاظ سیاسی و حرفه‌ای برخوردار نیست.

انتشار دیرهنگام اخبار آن‌هم اخباری ناقص و ضعیف، تحلیل‌های به‌شدت ضعیف و سبک، همگی باعث شد که متأسفانه رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای و مجازی که اغلب نقش منفی در وحدت و هم‌گرایی ملی ایرانیان بازی می‌کردند، میدان‌دار فضای رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی دوران جنگ باشند و اگر شعور و درک سیاسی اکثریت ایرانیان با وجود همه بی‌مهری‌ها و ناملایمات اقتصادی و سیاسی و اجتماعی نبود، مشخص نبود که چه شرایطی برای کشور رقم می‌خورد.

حفظ و تداوم همبستگی اجتماعی شکل‌گرفته و تبدیل آن به یک ظرفیت پایدار و مؤثر در روند توسعه، ثبات سیاسی و امنیت پایدار در گرو وجود شبکه‌های ارتباطی و اطلاعاتی سالم، شفاف و واقع‌بینانه است و در این راستا صداوسیما با تغییر رویکردها و راهبردها و عبور از نگرش‌های جناحی و باندی سیاسی و اقلیت‌محور و فعال‌کردن عناصر ملی و میهنی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور، باید به جایگاه ملی و مرجعیت ملی رسانه‌ای تبدیل شود و کارکرد و مسئولیت واقعی و حیاتی خود را در تقویت روحیه ملی‌ و همبستگی اجتماعی ایرانیان از طریق جلب اعتماد عمومی و جذب همه ایرانیان ایفا کند. بدون مرجعیت ملی رسانه‌ای و ارتباطی و با تداوم رویکردها و راهبردهای کنونی صداوسیما، نه‌تنها همبستگی اجتماعی و ملی شکل نمی‌گیرد و تقویت نمی‌شود، بلکه چه‌بسا این شرایط مورد تهدید نیز قرار گیرد.

آخرین اخبار یادداشت را از طریق این لینک پیگیر

خبرآنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا