سلامت

آیا هندوانه‌های ما سرطان‌زا هستند؟/ بررسی علمی پشت پرده ویدئویی وایرال شده 

این روزها و با گرم‌شدن هوا، هندوانه یکی از محبوب‌ترین میوه‌های مورد علاقه ما ایرانی‌هاست. اما چندسالی است که ویدئوها یا اخباری در فضای مجازی درباره نیترات بالا و خطرناک بودن هندوانه‌های ایرانی منتشر می‌شود و نگرانی‌هایی را در میان مردم ایجاد می‌کند. 

پونه شیرازی: اخیرا نیز ویدئویی به نقل از یک مقام روسی در کشورمان در فضای مجازی منتشر شده که مدعی است دستگاه‌های سنجش دستی نیترات، وجود میزان بالای نیترات در  این میوه پرطرفدار تابستانی را تایید کرده است‌. اما واقعیت این داستان چیست؟و اینکه آیا باید نسبت به مصرف هندوانه محتاط باشیم؟ 
 دکتر محمد هاشمی، دبیر انجمن علمی پیشگیری و درمان چاقی تحلیلی علمی از اخبار منتشر شده در این مورد ارائه کرده و می‌گوید: نیترات‌ها بطور طبیعی در برخی از میوه‌های برگ سبز که ما می‌خوریم وجود دارند. این ماده طی فرایند بیوشیمیایی در بدن ما تبدیل به ماده‌ای به نام نیتریک‌اکسید می‌شود که خواص مثبت فراوانی از جمله تقویت گردش خون و تنظیم قندخون دارد.

او می‌افزاید: نیترات، خاصیت ضد میکروبی دارد و در سموم آفت‌کش به کار می‌رود. نیترات‌ها باعث رشد گیاهان می‌شوند و در کودهای شیمیایی هم مصرف دارند. اما زمانی که نیترات وارده به بدن توسط میوه‌هایی که با تغذیه یا سم‌پاشی شده‌اند بیش از حدمجاز بالا می‌رود خاصیت سرطان‌زایی پیدا می‌کند.
 
او در ارتباط با ویدئوی منتشر شده در فضای مجازی توضیح می‌دهد: اولا دستگاه‌های پرتابل نیترات سنجش دقت بالایی ندارند و نیتروژن هوا و نیتروژنی که در پوست هندوانه است می‌تواند پاسخ مثبت کاذب را توسط دستگاه نشان دهد. پس تا زمانیکه این میوه در آزمایشگاه معتبر آزمایش نشده باشد چنین خبری فاقد اعتبار است و یک خبر زرد و غیرقابل استناد به حساب می‌آید.

دکتر هاشمی تاکید می‌کند: تا زمانیکه چنین خبری با یک بیانیه رسمی توسط سازمان غذا و دارو یا وزارت کشاورزی رد یا تایید نشود نباید به آن اعتنا کرد.

۴۷۴۷

منبع خبر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا