ارز دیجیتال

همکاری مجلس و دولت برای تصویب طرح هوش مصنوعی

اکوایران: کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص با توجه به اهمیت هوش مصنوعی و نقشی که در اداره آینده جهان در ابعاد مختلف خواهد داشت، بررسی این موضوع را در دستور کار قرار داد.

به گزارش اکوایران، کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، موضوع «هوش مصنوعی» را که از سوی دبیر مجمع تشخیص به این کمیسیون ارجاع شده بود، با حضور نمایندگان دستگاه‌های مرتبط از جمله معاونت علمی ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت ارتباطات، شورای انقلاب فرهنگی و کمیسیون صنایع، مورد بررسی قرار داد.

این جلسه به ریاست آیت‌الله اراکی برگزار شد و در آن، مسئولان کلیدی از شورایعالی انقلاب فرهنگی، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت علوم و کمیسیون صنایع مجلس حضور داشتند و پیرامون وضعیت و روند توسعه هوش مصنوعی در کشور به بحث و تبادل نظر پرداختند.

حسین مظفر، رئیس کمیسیون علمی، فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه مجمع، با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۰ که بر اهمیت ویژه هوش مصنوعی تأکید داشتند و توصیه کردند ایران حداقل در میان ۱۰ کشور برتر دنیا در این حوزه قرار گیرد، یادآور شد که اقدامات و مصوبات قانونی متعدد از جمله بند «ج» ماده ۶۵ قانون برنامه هفتم توسعه، مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی و طرح‌های مصوب مجلس و هیأت وزیران در این زمینه وجود دارد. او روند پیگیری‌ها و اقدامات انجام شده توسط دستگاه‌های ذی‌ربط، به ویژه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را تشریح کرد.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان نیز گزارشی از اقدامات گذشته و برنامه‌های آتی ارائه داد. اعضای کمیسیون و نمایندگان دستگاه‌ها نیز نظرات خود را مطرح کردند که محورهای اصلی آن عبارت بودند از

ضرورت تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و اولویت‌بندی سرمایه‌گذاری‌ها برای کاهش فاصله فناوری و ارتقای جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی و جبران عقب‌ماندگی‌های مزمن؛

حمایت و فراهم کردن بستر حضور فعال بخش خصوصی و جلوگیری از انحصار و بروکراسی‌های زائد؛

تقسیم وظایف ملی بین دستگاه‌های مرتبط و دانشگاه‌ها و واگذاری مسئولیت‌ها بر اساس موضوعات تخصصی؛

لزوم ایجاد یک قرارگاه فرادستگاهی جهت هماهنگی، حمایت و ساماندهی توسعه هوش مصنوعی؛

انجام آسیب‌شناسی جامع فناوری و تدوین منشور اخلاقی به منظور کاهش ریسک‌ها و آسیب‌های احتمالی؛

توجه ویژه به امنیت فناوری با در نظر گرفتن تهدیدات و کینه‌توزی دشمنان نسبت به پیشرفت ایران در این حوزه؛

برنامه‌ریزی برای آموزش و توانمندسازی اساتید دانشگاهی در تولید محتوا و تربیت نیروی انسانی متخصص، از جمله آموزش دانش‌آموزان؛

ضرورت همکاری نزدیک مجلس، شورایعالی انقلاب فرهنگی و دولت برای تصویب نهایی طرح ملی هوش مصنوعی که در دستور کار مجلس قرار دارد.

این نشست گامی مهم در جهت هم‌سویی و تسریع روند توسعه هوش مصنوعی در کشور و رفع چالش‌های پیش رو به شمار می‌رود.

 

 

منبع اکو ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا