معرفی پیشرفتهترین مدلهای هوش مصنوعی جهان توسط متا پلتفرمز
اکوایران: در مرکز خانواده جدید Llama 4، مدل Llama 4 Behemoth حضور دارد؛ یک مدل زبانی بزرگ با 2 تریلیون پارامتر که همچنان در حال آموزش دیدن است.
به گزارش اکوایران، شرکت متا پلتفرمز از مدلهای هوش مصنوعی جدید Llama 4 خود خبر داد و گفت این مدلها جزء پیشرفتهترین مدلهای زبانی بزرگ جهان به حساب میآیند.
به نوشته بلومبرگ، در مرکز خانواده جدید Llama 4، مدل Llama 4 Behemoth حضور دارد؛ یک مدل زبانی بزرگ با 2 تریلیون پارامتر که همچنان در حال آموزش دیدن است. همچنین دو مدل دیگر از Llama 4 Behemoth برگرفته شدهاند که Maverick و Scout نام دارند و برای توسعهدهندگان و کاربران از طریق اپلیکیشنهای متا یا وبسایت Meta.ai در دسترس هستند.
این مدلها با این امید که بهشکل بومی چندوجهی هستند، معرفی شدهاند؛ به عبارت دیگر، مدلهای هوش مصنوعی جدید متا میتوانند با مدیومهای مختلفی فراتر از متن همکاری کنند. همچنین بر اساس امتیازات معیارسنجی که متا ارائه داده، این مدلها از رقبای شناختهشده پیشی گرفتهاند.
رونمایی متا از مدلهای هوش مصنوعی در زمانی انجام شده است که شرکتهای آمریکایی بهشدت در تلاش هستند در برابر انبوهی از مدلهای هوش مصنوعی جدید که در هفتههای اخیر توسط بخش فناوری چین ارائه شدهاند، میدان را خالی نکنند.
از زمان معرفی هوش مصنوعی دیپسیک در ماه ژانویه، شرکتهایی از هلدینگ Alibaba Group تا هلدینگ Tencent، سرعت معرفی مدلهای هوش مصنوعی جدید را افزایش دادهاند و با سرمایهگذاری سنگین سعی دارند جایگاه خود را تثبیت کنند.
شرکت چینی بایدو مدل هوش مصنوعی خود یعنی Ernie Bot را بهشکل رایگان در اختیار کاربران قرار داده، شرکت Tencent مدل دیپسیک را در اپلیکیشن ویچت (WeChat) ادغام کرده و شرکت علیبابا چندین مدل هوش مصنوعی را ارائه داده و مدعی شده است این مدلها نسبت به دیپسیک عملکرد بهتری دارند.
شرکت متا نیز بهطور مشابهی عملکرد هوش مصنوعی خود را با مدلهای معرفی شده توسط شرکتهای دیپسیک، اوپناِیآی و گوگل مقایسه میکند و مسئله هزینه برای کاربران در جهت استفاده از ابزارهای جدید Llama را حل کرده است.
این شرکت آمریکایی برای نخستینبار از طرح موسوم به Mixture of Experts استفاده میکند که دیپسیک بهوسیله آن توانست به بهترین شکل هزینههای ساخت مدل هوش مصنوعی خود را کاهش دهد. مزیت این رویکرد شامل راندمان بسیار بالاتر است و سیستمهای Mixture of Experts باعث میشوند حجم کار به بخشهای قابل مدیریتتر تقسیم شود.
منبع اکو ایران