سلامت

فشار خون؛ قاتلی خاموش که قلب را نشانه می گیرد

فشار خون؛ قاتلی خاموش که قلب را نشانه می گیرد

فشار خون؛ قاتلی خاموش که قلب را نشانه می گیرد

فوق تخصص جراجی قلب در کردستان، با بیان اینکه فشار خون بالا، به عنوان قاتل خاموش نیز شناخته می‌شود، می‌تواند در طول زمان به عضلات قلب آسیب برساند، می گوید: این عارضه می تواند زمینه را برای ایجاد پلاک و گرفتگی در عروق کرونر فراهم کند و  خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، دکتر سهند ابریشمی، برای پیشگیری از ابتلا به بیمارهای قلبی و عروقی، به مردم توصیه کرد فشار خونشان را دوره ای «چک» کنند.

دکتر ابریشمی با بیان اینکه فشار خون بالا، به عنوان قاتل خاموش نیز شناخته می‌شود، می‌تواند در طول زمان به عضلات قلب آسیب برساند، می گوید: این عارضه می تواند زمینه را برای ایجاد پلاک و گرفتگی در عروق کرونر فراهم کند و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، سکته قلبی و مغزی را به طور قابل توجهی افزایش دهد.

کنترل فشار خون، گامی ضروری برای حفظ سلامت قلب

دکتر ابریشمی می گوید: با توجه به عواقب خطرناک فشار خون بالا، افراد بالای 30 سال باید به طور مرتب فشار خون خود را چک کنند و در صورت ابتلا به فشار خون بالا، اقدامات لازم را برای کنترل آن انجام دهند.

راهکارهایی برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی

این متخصص بر این باور است که علاوه بر کنترل فشار خون، می‌توان با اتخاذ سبک زندگی سالم، از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کرد. لذا با کاهش مصرف چربی، کاهش مصرف غذاهای فست فودی، کنترل قند خون و فعالیت بدنی منظم می توان به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش داد.

دکتر ابریشمی با اشاره به افزایش بیماری‌های قلبی در سنین جوانی، بر اهمیت پیشگیری از این بیماری‌ها با اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی سالم، کنترل فشار خون، قند خون و چربی و انجام فعالیت بدنی منظم تأکید می کند و می افزاید: قلب دارای چهار دریچه است، خون در ابتدا وارد دهلیز راست می‌شود، از دریچه سه‌لختی وارد بطن راست می‌شود، سپس از دریچه ریوی گذشته و به سمت ریه می‌رود. خون از ریه به دهلیز چپ برمی‌گردد، از دریچه میترال می‌گذرد و وارد بطن چپ می‌شود، سپس از دریچه آئورتی می‌گذرد و از طریق آئورت رهسپار قسمت‌های مختلف بدن می‌شود.

بیماری مادر زادی قلب، نقصی در قلب نوازد از بدو تولد

این فوق تخصص جراجی قلب می گوید: بیماری مادر زادی قلب به نقصی در ساختار قلب گفته می شود که از بدو تولد وجود دارد این عارضه یکی از شایع ترین انواع نقص های مادر زادی است و می تواند بر عملکرد قلب و جریان خون دربدن تاثیر بگذارد.

او می گوید: نقص های مادرزادی قلب می‌توانند به دلیل وجود مشکل در دیواره های قلب، دریچه های قلب، رگ ها و شریان های مجاور قلب باشند که بسیاری از نقص های مادرزادی قلب در دوران جنینی قابل تشخیص و مدوا هستند.

بیماری های عمده قلب در بزرگسالان

دکتر ابریشمی می گوید: بیماریی های عمده قلبی بزرگسالان شامل دو گروه “عروق قلب و دریچه ای قلب” است؛ در بیماری عروق قلب عواملی همچون فشار خون، دیابت و چربی خون باعث تغییراتی در طبیعت عروق کرونر قلب می شود و مکانیسم این بیماری ها ایجاد پلاک در شریان ها است که با پیشرفت آن به صورت مزمن رگ را می ببند و داخل رگ لخته ایجاد شده و فرد مبتلا به سکته قلبی خواهد شد.

به گفته او، بین دهلیز راست و بطن راست و عروق بطن راست و رگ آتورت «دریچه ای» وجود دارد که این دریچه ها می‌تواند بر اثر عوامل مختلف تنگ یا گشاد شوند و نتوانند عملکرد خود را به خوبی انجام دهند.

دکتر ابریشمی تصریح می کند: فنر زدن رگ قلب برای کاهش علائم بیمارانی استفاده می‌شوند که مبتلا به بیماری انسدادی شریان هستند و از درد و فشردگی قفسه سینه یا تنگی‌نفس رنج می‌برند و این حالات را در حال ورزش کردن تجربه می‌کنند در برخی از بیماران ممکن است به‌جای جراحی بای پس از فنر زدن رگ قلب استفاده شود.

به گفته این فوق تخصص جراحی قلب، زمانی که تعداد تنگی عروق کم باشد و این تنگی ها ماهیت باز شدن به وسیله آنژیوگرافی را داشته باشند، متخصص قلب تصمیم به آنژیوگرافی می گیرد اما زمانی که تعداد گرفتگی ها زیاد باشد با جراحی قلب(تعویض رگ ها) برای بیمار انجام می شود.

رئیس بخش جراحی قلب شهید بروجردی بیمارستان توجید سنندج، با اشاره به اینکه می توان دریچه را تعویض یا ترمیم کرد، بیان کرد: زمانی که دریچه تعویض (دریچه فلزی) می‌شود بیمار باید تا آخر عمر دارو غلظت خون مصرف کند چون یک جسم خارجی درون آن قرار دارد که با عدم مصرف دارو در داخل دریچه لخته ایجاد می شود.

وی به دلیل تنگ یا گشاد شدن دریچه قلب اشاره و خاطرنشان می کند: تنگ شدن دریچه قلب می توان به بیماری مادر زادی قلبی و مشکلی که در گذشته رخ داده است ربط داشته باشد، گشاد شدن دریچه قلب نیز می تواند به دلایل مختلف از جمله فشار خون بالا اتفاق بیفتد.

منبع خبر آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا