اجرای طرح بیمه ملی امکانپذیر است؟ / بر اساس قانون اساسی، فقط 30 درصد از هزینه درمان بر عهده مردم است
یک کارشناس بیمه معتقد است، با حذف ارز ترجیحی و افزایش قیمت دارو و درمان، قسمت عمدهای از هزینههای مردم به بخش درمان و سلامت اختصاص مییابد. همچنین اجرای طرح بیمه ملی برای زیر پوشش قرار دادن همه افراد، یک طرح زمانبر است و نمیتوان در کوتاهمدت انتظار عملی شدن آن را داشت.
به گزارش تجارت نیوز، سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به تازگی گفته است، بخش زیادی از تعرفههای بیمه از جیب مردم پرداخت میشود و پوشش بیمهای در کشور کامل نیست. او همچنین توضیح داده است، وضعیت بیمه در کشور باید به سمت بیمه ملی پیش برود و طی این تغییر، بیمههای تکمیلی حذف شوند تا همه مردم از یک ظرفیت واحد بیمهای استفاده کنند.
اظهارات اسحاقی، این سوال را به ذهن متبادر میکند که آیا اصولا اجرای بیمه ملی در کشور امکانپذیر است؟ در صورتی که اجرای بیمه ملی در کشور عملی باشد، دولت برای اجرای این طرح چه راهی پیش رو دارد؟
مسعود بادین، کارشناس بیمه، در گفتوگو با تجارتنیوز به بررسی اجرای طرح بیمه ملی پرداخته و به این پرسشها پاسخ داده است.
در قانون اساسی قید شده، تامین سلامت مردم بر عهده دولت است
بادین گفت: «در بحث بیمههای تکمیلی دو مقوله وجود دارد؛ یکی بیمههای تکمیلی و دیگری بیمه پایه. در قانون اساسی قید شده که تامین سلامت مردم بر عهده دولت است و فقط 30 درصد از هزینه درمان بر عهده مردم خواهد بود و مابقی آن را دولت باید بپردازد.»
این کارشناس بیمه افزود: «حالا بحث این است که اگر بتوان بیمههای پایه را طبق قانون اساسی اجرایی کرد، وضعیت ایدهآلی خواهد بود.»
اجرای طرح بیمه ملی در کوتاهمدت امکانپذیر نیست
بادین در پاسخ به این سوال که اجرای بیمه ملی شدنی است یا خیر گفت: «به طور کلی اجرای طرح بیمه ملی خوب است، اما در کوتاهمدت امکانپذیر نیست.»
او تشریح کرد: «اگر برنامه حذف بیمههای تکمیلی وجود داشته باشد، زیرساختها باید تنظیم شوند تا مردم بتوانند در حوزه درمان و دارو قیمت عادله داشته باشند. با حذف ارز ترجیحی، قیمت دارو نیز افزایش یافته است و بیشترین هزینهای که مردم پرداخت میکنند در حوزه بیمارستان و داروست.»
بیمه ملی در کشورهای حوزه خلیج فارس اجرایی میشود
بادین گفت: «بیمهنامهای که بهعنوان بیمه ملی درباره آن صحبت میکنند، در بسیاری از کشورها مانند کشورهای حوزه خلیج فارس اجرایی میشود.»
این کارشناس بیمه توضیح داد: «حتی اگر بودجه لازم برای اجرای این طرح تخصیص یابد، مدت زمانی طول میکشد تا زیرساخت اجرای این طرح تنظیم شود، قانونگذار در جهت اجرای آن قوانینی را تنظیم کند، نظارت بر بیمارستانها اجرایی شود و قیمت دارو نیز کنترل شود. در نتیجه، اجرای بیمه ملی در کوتاهمدت شدنی نیست.»
برای مطالعه بیشتر صفحه بانک و بیمه در تجارتنیوز را دنبال کنید.
منبع تجارت نیوز